STRAIPSNIAI

2019-12-13. POLICIJOS BUVO SULAIKYTAS SIGNATARAS Z.VAIŠVILA. KĄ TAI REIŠKIA?
2019-12-13. POLICIJOS BUVO SULAIKYTAS SIGNATARAS Z.VAIŠVILA. KĄ TAI REIŠKIA?


POLICIJOS BUVO SULAIKYTAS SIGNATARAS Z.VAIŠVILA.

KĄ TAI REIŠKIA?

 

Vakar policija sulaikė Nepriklausomybės akto signatarą Zigmą Vaišvilą. Išėjęs iš namų paimti pašto Z.Vaišvila pamatė, jog yra filmuojamas dviejų policijos pareigūnų, kurie leido pasiimti telefoną, rekomendavo įsidėti maisto, leido užrakinti namus ir Vaišvilą išsivežė.


Signataras man pasakojo, kad sulaikomas prašė pateikti pranešimą apie įtarimus, tačiau policininkai tylėjo "kaip Marytės Melnikaitės".


"Esmė ta, kol nesu įtariamasis jie negali jokių veiksmų atlikinėt. Duokit, sakau jiems man tą nutarimą, kokiu būdu jūs čia mane paskelbėt įtariamuoju? Tyla“, - pasakojo Z. Vaišvila.


Po kiek laiko signatarą paleido.
"Policijoje supažindino su nutarimu, turiu jo kopiją. Man draudžiama išvykti iš namų “, - pasakojo Z. Vaišvila.


Jis yra persekiojamas septintus metus, vis keliant naujas baudžiamąsias bylas nuo to laiko, kai pirmasis surado ir paviešino Dalios Grybauskaitės tarnybos Komunistų Aukštojoje partinėje mokykloje bylą. Persekiojimas prasidėjo iškart po paviešinimo.


Priešpaskutinė baudžiamoji byla Nepriklausomybės akto signatarui buvo iškelta šį pavasarį.
Zigmą Vaišvilą informavo, kad dar vienos bylos iniciatorius yra FNTT direktorius Antoni Mikulskis. Jo prašymu Generalinė prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą Zigmui Vaišvilai ir FNTT pareigūnei Rasai Bernatonytei. Dėl FNTT apšmeižimo ir ikiteisminio tyrimo duomenų atskleidimo be leidimo.


Čia - ta pati FNTT ir ta pati Generalinė prokuratūra, kurioje buvo galutinai išsuktas Gintautas Kėvišas, VEKS vagys, kurioje netiriama SGD terminalo nuomos afera, nekviečimas į apklausas Astravo AE su Lukašenka sulygęs Andrius Kubilius. Čia ta FNTT, kurioje dar neseniai buvo skaidomos PVM grobstymo bylos, kad stambus grobstytojas nesėstų. Ar begalima labiau apsišmeižti?


Generalinė prokuratūra Vaišvilai iškėlė bylą dėl FNTT "šmeižimo" tuo metu, kai Generalinės prokuratūros prokuroras Jasaitis su kolega Rėksniu pasiguodė žiniasklaidai, kad yra politikų verčiami kelti bylas ir persekioti žmones.


Nežinau bylos, kurioje Vaišvilą persekioja septintus metus turinio išsamiai, tačiau esu įsitikinusi, kad ji jau seniai būtų išspręsta, jei Prokuratūra nebūtų gavusi politinės komandos persekioti signatarą, drįsusį demaskuoti Dalią Grybauskaitę.


Man pačiai, kandidatavimo metu buvo iškeltos trys bylos už įrašus FB. Prokurorai iškėlimo faktą labai viešino. Po rinkimų gavau žinią, kad viena, kurią garsino labiausiai, jau nutraukta. Dar dvi, spėju, driokstelės 2020, kai bus politiškai naudinga.


Z.Vaišvilos persekiojimas yra tąsa signatarų teismų, kai už tariamą protestų prieš naktines reformas prie Seimo organizavimą ta pati policinė-politinė šaika organizavo bylas signatarams Romualdui Ozolui, Bronislovui Genzeliui, visuomenininkui Alvydui Alvydas Medalinskas.


Z.Vaišvilos persekiojimas ir nuolatinis žeminimas įtarimais dėl tariamų nusikaltimų, kurių teisėsauga nesugeba įrodyti septynerius metus, rodo, kad teisingumo požiūriu mes dar gyvename sovietijoje, o veikiama KGB metodais. Disidentą Antaną Terlecką KGB mėgino padaryti "bandelių vagimi".


Lygiai taip pat buvo persekiojama ir žlugdoma VSD sufabrikuotais dėl tariamo ketinimo susisprogdinti Rusijos kariniame dalinyje Eglė Kusaitė. Ji buvo kalinama, brutaliai tardoma FSB, o vėliau pilnai išteisinta. Prokuroras Laucius dėl to nebuvo nubaustas. Jis tapo Vilniaus apygardos vyriausiuoju prokuroru.


Lietuva nusipirko galingesnių, nei Prancūzijos policija, vandens patrankų. Vyriausybei vadovauja žmogus, kuris dar neatsiprašė nei už Klonio gatvės šturmą, nei už gumines kulkas, kuriomis buvo šaudoma prie Seimo. Tas, kuris vadovavo smurto prieš beginklius akcijai Garliavoje, dabar yra generalinis komisaras.


Aš jus raginu: dalinkitės šia informacija kuo plačiau.

Mes žinom! Mes, suprantame, kas vyksta.

Rūta Janutienė