STRAIPSNIAI

2024-03-19. ATLIK PAREIGĄ IR SAVO TĖVYNEI

Jums tikriausiai suprantama žinomo posakio "Kas ciesoriaus - ciesoriui, kas Dievo - Dievui" prasmė?

Jeigu laikai save padoriu, sąžiningu piliečiu ir nori kad Tėvynėje baigtųsi nesąmonės, padaryk pirmąjį mažą, bet labai svarbų žingsnelį - paremk savo parašu kandidatus į Prezidentus. Taip jiems  suteiksime galimybę dalyvauti tolimesnėje rinkimų kampanijoje. Jeigu nesurinksime reikiamo parašų kiekio, tolimesni žingsniai bus daug sudėtingesni ir galutiniame rezultate vėl laimės "aukštas ir gražus" arba "jaunas ir dar gražesnis"...

 

Jeigu laikai save tikinčiu ir manai, kad dalyvauti politiniame gyvenime tikinčiajam nedera, tenka priminti Rašto žodžius:


"Kiekviena siela tebūna klusni aukštesnėms valdžioms, nes nėra valdžios, kuri nebūtų iš Dievo"  (Laiškas romiečiams, 13 sk.)

 

Tiesa, ši citata be konteksto skamba gana keistai ir netgi prieštaringai, bet Biblijos enciklopedija šio skyrelio esmę apibendrina labai paprastai ir aiškiai:

 

„Dievas duoda valdžiai galią sergėti teisingumą. Dievo žmonės turi melstis už valdžią ir ją remti, jeigu ji stengiasi valdyti teisingai. Kai valdžia engia savo valdinius, Dievo žmonės privalo drąsiai pakilti ir pasmerkti ją. O kai tenka aiškiai pasirinkti, ar klausyti, ką valdžia sako, ar daryti, kaip Dievas liepia, krikščionys privalo paklusti Dievui“. (Biblijos Enciklopedija 158 psl. „Valdžia“)

Lietuvos inteligentija ir šviesuomenė, stipriausiais bei geriausiai atstovaujančiais žmonių interesus, laiko du kandidatus: dr. Eduardą VAITKŲ ir gen. Valdą  TUTKŲ. Tuo tarpu LRT ir valdininkija intensyviai reklamuoja tik Igną VĖGELĘ, neseniai ir netikėtai "išlindusį iš kanapių" į politinę areną. Reikia pastebėti, kad pirmųjų dviejų kandidatų nei viena televizija neįsileidžia ir į reitingavimo apklausas neįtraukia, todėl būtent jiems labiausiai reikalingas mūsų palaikymas parašais.

 

O tai padaryti labai paprasta. Nueik į https://www.rinkejopuslapis.lt/ , spausk oranžinį langelį su užrašu "Pasirašyti už kandidatus į Respublikos Prezidentus". Iš pasirodžiusio sąrašo pasirink norimą pretendentą. Spausk "Paremti" ir vykdyk veiksmus pagal pateikiamas nuorodas.

Gausi patvirtinimus. Pasidaryk jų skryn-šotus (ekrano nuotraukas). Ateityje jie gali jums labai praversti.

 

Pasirašyti galima ne tik už čia paminėtus, bet ir kitus jums priimtinus kandidatus.

Svarbiausia, pasirašyti tik vieną kartą: arba ant popierinių lapų, arba internetu.

 

Reikia paskubėti, nes pasirašyti internetu galima tik iki kovo 28 d.