STRAIPSNIAI

2024-05-09. RYŠKĖJA STIPRIAUSIEJI

 

Baigiasi prezidentinių debatų etapas. Po kandidatų programų analizės ir jų deklaruojamų politinių pozicijų , išryškėjo rimčiausieji pretendentai į Prezidentus. 

 

Ryškiausiai išsiskiria inteligentijos palaikomas Eduardas Vaitkus. Vienintelio jo prioritetas – LIETUVA, kai likusieji septyni daugiau rūpinasi Ukraina ir netgi linkę ten sųsti mūsų vaikus, kas neišvengiamai didina karo pavojų ir Lietuvoje.

 

E.Vaitkus įsitikinęs, kad Lietuvos gerovė ir saugumas priklausys nuo to, kiek mūsų Valstybė sugebės įgyvendinti taikos siekimo ir neutralumo politiką.

 

Jau daugiau kaip prieš porą metų visuomenininkų pravestoje apklausoje, E.Vaitkus ir D.Kepenis buvo patikimiausių politikų sąrašo viršuje.

 

E.Vaitkus aštriai pasisakydavo viešoje erdvėje ir mitinguose valdančiųjų atžvilgiu, tiesiogiai vadindavo juos Lietuvos išdavikais. Kadangi jokio kompromato ant jo nerasta, jam nebuvo keliamos bylos kaip kai kuriems kitiems, bet taikoma visuotinio ignoravimo metodika: nespausdindavo jo straipsnių, neįtraukdavo į apklausas ir reitingų lenteles, o apie pasirodymą televizijoje nebuvo net minties.

 

Antrasis kandidatas – Ignas Vėgėlė. Įšokęs į politinę erdvę vienu gana aptakiu antikovidiniu pasisakymu, jis atstovauja valdančiųjų politiką ir mielai buvo kviečiamas į visas televizijas. Besidomintys politika, labai tiksliai nuspėjo, kad tai SISTEMOS  ruošiamas kandidatas, gudriai pateikiamas kaip neva antisisteminis.

 

Į prezidentinę kampaniją irgi išlindo paskutiniu momentu „lyg Pilypas iš kanapių“. Gerai įvaldęs advokatišką iškalbą, jaunas, gražus, jis neabejotinai pelno dalies televizijos žiūrovų, o ypač dailiosios lyties atstovių simpatijas.

 

Eina paskutinės dienos. Dauguma jau turi susidarę savo nuomonę ir jokios agitacijos jos jau nebepakeis. Taigi, rinkimų rezultatai parodys, kiek tautiečių yra mąstančių ir kiek televizoriaus „edukuotų“...

 

 

Komentarai


Arvydas. Pakalbėjau dabar su viena moterimi, balsavusia išankstiniuose rinkimuose - balsavo už Nausėdą ir TAIP referendume, nes jos dukra Olandijoje gyvena ir nori turėti galimybę dvigubai pilietybei.


Pati dukra, emigrantė, dirbanti med sesele - balsuos už Šimonytę (kuri pačiai mamai kažkodėl nepatinka) ir, žinoma, TAIP referendume.


Draugiškai pasišnekėjome, supratau, kad nei mama, nei dukra neskaito ir nežiūri nieko, išskyrus Delfi ir LRT, todėl bet kokia argumentacija - kaip žirniai į sieną. Kasdienis plovimas darbą atlieka puikiai. Ir tikrai nėra jokios priežasties ant jų pykti.


Tai eilinės vargo pelės, besirūpinančios tik savo aplinka ir artimaisiais, pats gėris valdantiesiems, jei pavyksta jas pritraukt prie TV.
O traukt net nereikia - juk po darbo taip malonu ištiest kojas prieš ekraną - ar ne taip, peliukai?

 

 
 
Susisiekite su mumis!